Velkommen til Lynghuset

  • ""
  • ""
  • ""
Lynghuset er et bo- og dagtilbud til udviklingshæmmede borgere med multiple funktionsnedsættelser.

Lynghuset har 29 lejligheder fordelt på 4 etager, der ligger som en beskyttende vinkel om terrasser, gårdhaver og en glaspyramide. På hver etage er der 5-9 lejligheder og 1 fællesrum - alle har adgang til enten gårdhave eller terrasse. Vi har gjort meget ud af, at her er grønt og der er  mange sansemiljøer. Vi har et orangeri med frugt og grønt.

Botilbuddet har i 2015 fået nye køkkener med hæve sænke borde så beboerne kan være tættere på madlavningen. Dagtilbudet, i daglig tale kaldet Oplevelseshuset, er et 2-etagers sansehus med smuk glasfacade, vinterhave og en åben terrasse. Der er lifte i alle fællesrum, så det er muligt at forflytte og træne med borgeren i fællesarealerne. Vi har en træningscykel og to udendørs sofascykler.

Lejlighederne

Lejlighederne er etværelses med thekøkken og har et stort badeværelse. Der er loftlift, der fører fra bolig ud til badeværelset. Badeværelserne er etableret med flytbar bruser og vask. Lejlighederne har fransk altan, og de fleste lejligheder vender ud mod Provstevej og Theklavej.

Lokalområdet

Lynghuset ligger på Provstevej 4, 2400, København Nordvest. Det er en livlig bydel med mange mennesker på gaderne og caféer og butikker fx en café som bliver drevet af et andet tilbud for udviklingshæmmede. Tv-glad ligger tæt på. Nørrebro station er inden for gåafstand.