Livet på Løvstikkevej 66

  • ""
Borgerne er voksne udviklingshæmmede med mobile funktionsnedsættelser, som skal have hjælp til dagligdagens gøremål.

Der er individuelle hensyn til hvert enkelt borger, men i store træk er rammerne om hverdagen ens. Borgerne bliver hjulpet op mellem klokken seks og otte om morgenen. De fleste af vores borgere bliver hentet af små busser og kørt til dagtilbud. Når borgerne kommer hjem hen på eftermiddagen, er der almindelige dagligdags gøremål. De borgere der kan, deltager i almindelige huslige aktiviteter som for eksempel borddækning, oprydning med mere. 

Aktiviteter på tilbuddet

Tilbuddet har egne busser. Vi kører på udflugter til skov, strand og havn. Hvor borgerne får en oplevelse af naturen og årstidernes gang. Vi har en side by side cykel, som vi bruger til ture i lokalmiljøet.

Tilbuddet er i gang med at indrette en have, med vægt på at stimulere alle sanserne. Der er købt nye handicapvenlige havemøbler og der bålplads, hvor vi laver snobrød og griller ved festlige lejligheder. Der er også en gynge i haven. 

Bowling på gangene en tilbagevendende succes for borgerne. Vi har en studerende som har et kunstprojekt i gang (forår 19), hvor borgerne maler billeder. Der bliver arrangeret fodboldture til det lokale stadion. Vi har været ude og samle ind til knæk cancer. 

Bioaftener er altid en god oplevelse, og der findes et bredt udvalg af gamle danske filmklassikere i arkivet. Der er højtlæsning om aftenen for de borgere, der holder af det. 

Ny aktivitet er ”søndagskaffe” – borgerne der inviterer venner og pårørende til kaffe og hjemmebag en gang om måneden.

Måltider

Vi har køkken og spisestue på hver etage. Vi har den holdning, at måltiderne skal være hyggelige. Der skal være en hjemlig atmosfære, pænt dækkede borde og maden skal være anrettet og serveret indbydende. 

Borgerne er med til at bestemme, hvad der skal på menuen, det sker på beboermøderne, hvor man kan komme med personlige ønsker. Special sammensatte menuer bliver leveret fra det danske madhus, og er i samarbejde med tilbuddets sygeplejersker tilpasset de ønsker og behov den enkelte har. Måltiderne indeholder, den korrekte sammensætning af kalorie og energiindtag tilpasset den enkelte borger. Der bliver også serveret gratinkost, som tilgodeser borgere med tygge og synkebesvær. Der er et samarbejde med ”Nutricia”, som er et firma, der via kostfaglig konsulentbistand leverer protein og energirige drikke samt buddinger, som er tilpasset den enkeltes behov ud fra en kostfaglig screening.

For en del af borgernes vedkommende bliver den varme mad leveret fra catering, som tilbereder gode danske retter, som borgerne holder meget af.

I weekenden hygges der ekstra meget omkring måltiderne, med en forret eller en dessert og et gals vin/øl eller en sodavand.  

 

 

Kontakt

+45 33 17 17 65
+45 24 76 90 12